Pro LMC jsme ušili na míru content hub

Pro LMC jsme ušili na míru content hub

26.4.2020  Martin Vymětal   4 minuty čtení

LMC je největší hráč na trhu práce u nás. Své velikosti i úspěchu si jsou vědomi, a právě proto se stále snaží trh práce posouvat kupředu. Nejen pomocí produktů a velmi přátelské firemní kultury a přístupu, ale také propracovanou obsahovou strategií. Jejich content hub je nyní pro desetitisíce českých personalistů jedinečné oborové médium.

Obsahová strategie s potenciálem oslovit každého personalistu

Abychom byli schopní ambiciózní cíl naplnit, vznikla nejen komplexní content strategie, ale rovnou content hub. Ten zahrnuje online magazín, profily na sociálních sítích a dva pravidelné newslettery. Současně se rozbíhají další blogy a sociální sítě pro každý z produktů LMC a v plánu jsou také podcasty a HR TV, vše určené personalistům. Celou strategii završuje tištěná ročenka, kde personalisté najdou přehled o nejdůležitějších událostech a o situaci na celém pracovním trhu.

Koncepce celé rodiny médií je promyšlená a podložená výzkumy.

Michaela Raková, hlavní obsahový stratég Boomerangu

Rozjet celý content hub do pohybu, vydávat takové množství obsahu a zároveň udržet vysokou kvalitu, to není jen tak. Vzájemná spolupráce mezi námi a klientem si ale v tomto případě opravdu skvěle sedla a funguje jako namazaný stroj.

LMC provozuje pracovní portály Jobs.cz a Prace.cz, největší hodnoticí server zaměstnavatelů Atmoskop.cz, náborový systém Teamio, oblíbené vzdělávací videokurzy Seduo.cz i mobilní aplikaci Práce za rohem.

HR obor si zaslouží kvalitní content

Cílem content hubu je vytvořit pro české personalisty obsah, který promění jejich zaměření v prestižní obor a dodá mu váhu, kterou si zaslouží.

Dosavadní česká HR média jsou roztříštěná a často marginální, nadšení jednotlivců nedokáže vytvořit stmelující platformu, která by personalisty dokázala informovat v potřebné šíři a inspirovat pomocí světových trendů.

Štefan Švec, hlavní editor projektu.

Content hub se tedy věnuje kampaňovému obsahu, který cílovým skupinám vysvětluje důležitá témata pro celý pracovní trh (nábor, vzdělávání zaměstnanců, péče o zaměstnance apod.), návody, checklisty pro personalisty a jiné bonusové materiály s vysokou a trvalou hodnotou, které si personalisté mohou tisknout a schovat pro dlouhodobé použití, dále data a detailní informace o stavu pracovního trhu, právní a psychologické poradenství, ale také zábavná a odlehčená témata, se kterými se často personalisté setkávají v běžné denní praxi.

Cílem obsahu je měnit už vybudované povědomí o produktech v porozumění jak jim samotným, tak tomu, proč je LMC vyvíjí.

Martin Vymětal, šéf nového byznysu v Boomerangu

Nedílnou součástí obsahu je také propagace produktů. Nevzniká ale samoúčelně, snažíme se ji propojit s konkrétním tématem či problémem, které s produkty souvisí. Díky tomu se produkt Teamio stává nepostradatelným nástrojem pro nábor a Seduo.cz začíná být synonymem pro firemní vzdělávání. Produkty tak mají přesah a pozitivně ovlivňují celý obor.

Content hub je pečlivě měřený projekt

Unikátní ale není jen obsahová strategie jako taková, stejně důležitý je pro nás i způsob měření obsahu, který pro LMC vzniká. Při vyhodnocování spolupracujeme s analytiky LMC a vyhodnocujeme obsah na mnoha různých úrovních. U content hubu se tedy neřeší pouze čtenost. Řešíme unikátní návštěvníky, částečnou i celkovou dočtenost jednotlivých článků, čas, který uživatel stráví s naším obsahem, ale také počet konverzí. To mohou být prokliky na produkt nebo přímo nákupy, přihlášení apod.

Výsledky LMC content hubu za prvních 6 měsíců spolupráce:

  • S obsahem od LMC uživatelé tráví 18 tisíc hodin měsíčně.
  • Na magazín chodí pravidelně každý měsíc 20 tisíc unikátních uživatelů, kteří v 50 % dočtou články až úplně do konce.
  • Newsletter LMC si personalisté každý měsíc otevřou celkově 50 000krát.
  • Organický dosah obsahu od LMC vzrostl za dobu spolupráce s Boomerangem o dvě třetiny.
  • Skrze firemní obsah se uskutečnilo 1700 konverzí na produkty LMC.

Výsledky metrik nám pomáhají pružně uzpůsobit obsah a dosáhnout postupného zlepšování klíčových metrik. Mezi běžnou náplň naší práce patří i A/B testování všech rychlých změn v rámci obsahu.

Content marketing není pro LMC jen podpůrnou technikou. Chceme být pro personalisty partnerem, pomoci jim v jejich práci a kultivovat obor HR.

Martin Vymětal

Pro LMC jsme ušili na míru content hub
Martin Vymětal
Šéf nového byznysu. Na první schůzce vás okouzlí a na všech dalších ještě víc.




Zaujal vás tento článek?

Máme v zásobě i další

Tak zase příště

Napiš nám.

Toto pole ponechte prázdné
max. 16 MB
Vyplňte prosím všechna pole formuláře.
Děkujeme, Váš vzkaz byl odeslán a odpovíme co nejdříve.